Vanavond zal er in het programma Hart van Nederland aandacht worden besteed aan het gebruik van stamcellen uit navelstrengbloed. Minister Edith Schippers van Sport en Volksgezondheid had beloofd om voor het einde van het jaar 2012 met een standpunt te komen hierover. Dit is nog steeds niet gebeurd. Vandaar dat Hart van Nederland om een reactie van de minister heeft gevraagd en verschillende mensen heeft geïnterviewd om het belang te benadrukken.

Ook ik ben benaderd om mijn succesverhaal te vertellen. Ik hoop hiermee te kunnen laten zien wat een stamceltransplantatie met een mens kan doen. Stamceltransplantatie met navelstrengbloed staat relatief gezien nog in de kinderschoenen maar voor patienten met bloedziekten is dit het laatste redmiddel om te genezen. Verder vertel ik over Stichting HOOP en de doelen die ik met deze stichting wil bereiken.

De uitzending begint om 22:30 uur op SBS6.