Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
22-09-2013, 14:00 - 22:00

Locatie
Ernesto’s Cantina


Op 22 september a.s. wordt in Ernesto’s op de Markt te Sittard een Rock Festival georganiseerd ten gunste van onze stichting.

Vrienden van Ut Platvorm (onder aanvoering van initiatiefnemer Melle van Buren) organiseren voor de eerste keer een heus rockfestival op de Markt in Sittard. De entreegelden gaan die dag volledig naar Stichting Hoop: een organisatie die zich o.a. tot doel heeft gesteld meer bekendheid te geven aan stamceldonatie. De deelnemende artiesten vragen voor hun optredens dan ook géén gages. Tot nu toe hebben we o.a. de volgende bands ‘gecontracteerd’:

  • Morganas Illusion; de jongste rocksensatie van Nederland, met Sia Winkelmolen, Vince Van de Poel (inderdaad de jongste broer van) en Bas Hatfield
  • Power Flower; met Patrick, Luka en Pablo Van de Poel (DeWolff), Robin Piso en René op bas. N.B….dit wordt het laatste optreden van deze cult band..mis het dus niet!!
  • Hard2Get met een speciale act, New Life, onlangs nog spelend op Solar Festival, met o.a. een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde song.
  • Seymour Sachs; deze jonge honden zetten de tent wel even op zijn kop.
  • Singer-songwriter Mitch Josten, met special guests Cees en Mees, dat belooft dus héél bijzonder te worden.
  • Redblackskinnyjeans; de indy rockband met gitaarvirtuoos Robbert Blondeau, Giorgio Paquay met zijn band ‘The Last Indian Summer’ , die zéér binnenkort opnames gaan maken in de analoge geluidsstudio van Pablo Van de Poel in Utrecht.
  • Sarah Mathijs; vrouw van Gerzon en de zangeres die vorig jaar hoog scoorde met haar single ‘New born child’ voor 3FM’s Glazen Huis.
  • The Last indian Summer: Met een jazzy drummer, groovende baslijnen, freakende gitaarsolo’s en dromerige teksten proberen ze de echte jaren 60 feel terug te krijgen.
  • Jean & the Piepkes

Tussen de bedrijven door worden wij muzikaal ‘onderwezen’ door DJ Harry Winkelmolen, al twee jaar ook optredend op het wereldvermaarde Sziget Festival.

Het geheel wordt een warm hart toegedragen door o.a.de gemeente Sittard-Geleen, door het nieuwe poppodium Volt en door Ernest America die spontaan reageerde, door geheel kostenloos zijn zaak “Ernesto’s” beschikbaar stelt. Het geluid wordt deze dag verzorgd door de vaste geluidsman van DeWolff…kwaliteit is dus verzekerd!!  Verdere info volgt en de publiciteitsmachine, zal vanaf half augustus op volle toeren gaan draaien. De entreeprijs voor volwassen op zondag bedraagt € 10,= en ben je jonger dan 18 jaar dan ben je voor € 5,= binnen.

De fotografe van dienst die dag is Agnes van den Herik, géén onbekende in het muzikale wereldje. Middels een mooie fotoreportage komen we dus daarna nog een keer terug op deze bijzondere dag!