Wij zijn Ellen, Kyan en Ziva de Jong.

Wat is onze motivatie om deel te nemen aan de Samenloop voor Hoop? Nou heel simpel! Wij lopen mee voor: opi, omi, oma Stein, Richarda, Lea, Gerzon, Stef, Jan, Annie, Annelies, Sid, Ben, Johan, Math, Bianca, Françoise, Anke, Miriam en nog vele anderen. Oftewel alle mensen die wij kennen die het gevecht aan zijn moeten gaan met die vreselijke ziekte kanker…

Vanaf de zijlijn hebben wij ervaren hoeveel impact deze diagnose heeft. Niet alleen tijdens het ziekteproces, maar in de rest van hun leven blijft het op de achtergrond een rol spelen. Dus als eerbetoon aan deze toppers lopen wij mee! En hopen we veel geld op te kunnen halen zodat de behandelingsmogelijkheden en overlevingskansen van mensen die in de toekomst met deze ziekte in aanraking komen zullen toenemen.

Daarnaast is de Samenloop ook een heel indrukwekkend en saamhorig evenement. Vijf jaar geleden waren wij ook alle drie van de partij. Vooral de kaarsenceremonie, waarbij duizenden kaarsen aangestoken werden, heeft diepe indruk gemaakt. Kyan en Ziva vonden vooral het kamperen in een tentje naast de atletiekbaan geweldig! En terwijl zij daar lagen te slapen, liep mama urenlang in haar eentje rondjes over de baan. Saai? Nee joh, mindfulness ten top! Helemaal alleen met mijn gedachten, omringd door duizenden kaarsen met prachtige teksten. En met hulp van de oppeppende muziek van de jongeren die voor mij liepen (Captain Jack hielp echt wel tegen een vermoeidheidsdip!).

Alles bij elkaar was dit voor ons allemaal een ervaring om nooit meer te vergeten.

Dus wil jij ook geld inzamelen voor dit belangrijke doel en zelf een geweldige ervaring beleven?

Join our team: HOOP 2.0!

Doneren

Ben je verhinderd om tijdens de samenloop aanwezig te zijn? Dan heb je ook de mogelijkheid om rechtstreeks op onze actiepagina een willekeurig geldbedrag te doneren.

Doneren
Van de opbrengst van de Samenloop gaat 20% naar het Toon Hermanshuis in Sittard en 40% naar lokale projecten of onderzoeken om kanker te voorkomen. Weet jij een lokaal project wat in aanmerking komt voor een financiële bijdrage? Dan kun je dit aangeven op de projectpagina van de samenloop.

De overige 40% wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek dat gefinancierd wordt door het KWF.

Aanmelden

Wil jij met ons meedoen? Klik dan op één van onderstaande knoppen om je aan te melden bij Team HOOP 2.0 of de organisatie! Mensen die kanker hebben (gehad), kunnen zich aanmelden als survivor. Gedurende het evenement zijn de survivors de eregasten en lopen zij onder andere de openingsronde.

Aanmelden als wandelaar
Aanmelden als Survivor
Aanmelden als vrijwilliger
Aanmelden Kinderloop

Wil jij meehelpen door geld in te zamelen en heb je een leuke actie bedacht? Dan kun je dit aangeven op de actiepagina van de organisatie.

Hopelijk mogen we je binnenkort begroeten als nieuw teamlid want samen staan we hierin sterker!

Klik hier voor meer informatie over team Hoop 2.0