Coffee Spot verzorgt de koffie tijdens Samenloop voor Hoop en eigenaar Gerzon Kakisina vertelt waarom hij voor de tweede keer meedoet:

Ik vind het bijzonder dat ik op een evenement als de Samenloop koffie mag en kan maken. Gedurende een aantal dagdelen zal ik namens Team Hoop verse koffie maken. De opbrengst gaat volledig naar de Samenloop voor Hoop.

De passie voor koffie is nog niet zo lang geleden ontstaan, ongeveer in 2014, twee jaar nadat ik de diagnose acute leukemie te horen kreeg van mijn huisarts.

Na een hectische periode keerde de rust langzaam weer terug in mijn hoofd. Door de kanker stap je in een donkere achtbaan van emoties en zelfs als je daaruit komt heb je geen idee welke kant je bent opgegaan. Zodra je het ziekenhuis uit loopt sta je op eigen benen en ben je voor de buitenwereld meteen genezen. De wereld staat nooit stil. Hij lijkt door de kanker juist sneller te draaien.

Ontspanning

Misschien dat koffie daarom ook op mijn pad is terechtgekomen. Voor mij persoonlijk is het maken en drinken van koffie een moment om alles om je heen even te vergeten en vooral te ontspannen en te genieten. Ik word bijvoorbeeld nog steeds blij als ik een verse zak bonen openmaak, de bonen zie en de geur kan ruiken.

Ik ben nooit een echte koffiedrinker geweest en dat kwam voornamelijk omdat ik nooit goede koffie gezien of geproefd had. Het ogenschijnlijk makkelijk lijkende latte art kreeg mijn volledige aandacht nadat ik erachter kwam hoe moeilijk deze vorm van kunst eigenlijk is. Ik moest en zou het ook leren en gaandeweg het leerproces opende zich een nieuwe wereld voor mij. De wereld van Koffie!

Vandaag de dag deel ik mijn ervaringen en krijg ik de waardering van mensen die positief verrast zijn over de smaken die in een klein kopje koffie kunnen zitten. Die positiviteit geeft mij weer nieuwe energie.

Saamhorigheid

Coffee Spot verzorgt inderdaad kopjes koffie tijdens de Samenloop voor Hoop. Maar waar het me uiteindelijk om draait is het gevoel te delen als je te maken krijgt met kanker. Dat gevoel van verdriet, machteloosheid maar ook saamhorigheid, omdat iedereen zijn of haar eigen verhaal met zich meebrengt.

Ik vind het belangrijk dat we naar elkaars verhalen luisteren en de momenten te delen die er toe doen. Het is een manier om kanker een plek te geven in het leven. Want dat geeft weer de ruimte om te genieten van de mooie dingen die het leven ook te bieden heeft“.

Aanmelden

Wil jij met ons meedoen? Klik dan op één van onderstaande knoppen om je aan te melden bij Team HOOP 2.0 of de organisatie! Mensen die kanker hebben (gehad), kunnen zich aanmelden als survivor. Gedurende het evenement zijn de survivors de eregasten en lopen zij onder andere de openingsronde.

Aanmelden als wandelaar
Aanmelden als Survivor
Aanmelden als vrijwilliger
Aanmelden Kinderloop

Wil jij meehelpen door geld in te zamelen en heb je een leuke actie bedacht? Dan kun je dit aangeven op de actiepagina van de organisatie.

Hopelijk mogen we je binnenkort begroeten als nieuw teamlid want samen staan we hierin sterker!