Wendy Kokkelkoren

De reden dat ik stichting HOOP een warm hart toedraag is eigenlijk heel eenvoudig.
Al is iemand nog zo beroemd, rijk, knap, intelligent of succesvol…..er gaat niks boven een goede gezondheid!! Zonder een gezond lichaam zijn we nergens! Daarom is het van belang om een stichting als HOOP te steunen, zodat er nog veel meer mensen geholpen kunnen worden.
Ik werk met alle liefde belangeloos mee aan het concert op 20 april en hoop dat alle mensen die dit lezen een kaartje kopen om de stichting HOOP te ondersteunen!!
Het wordt een geweldige avond!!!
Liefs Wendy

Sopraan en zangsoliste Wendy Kokkelkoren (1975) heeft nu al een indrukwekkende carrière achter de rug. De Heerlense zangeres begon haar carrière aan het Conservatorium Maastricht, waar ze Solozang & Opera studeerde. Haar leermeester was lyrisch bariton Frans Kokkelmans. In 2002 sloot Wendy Kokkelkoren deze opleiding ‘cum laude’ af.

Tijdens haar studietijd vertolkte Wendy al meerdere solo rollen bij Opera Zuid, één van de drie professionele operahuizen van Nederland. Tevens zong Wendy als soliste regelmatig bij diverse koren en orkesten.

Sinds 2001 is Wendy de vaste solozangeres van poporkest Guido’s Orchestra. Met dit orkest reist zij de hele wereld over en verrast binnen- en buitenlands publiek met haar kristalzuivere stem. Haar talent is bij verschillende bekende artiesten niet onopgemerkt gebleven. Zo werkte Wendy al samen met onder andere Marco Borsato, Alessandro Safina, Paul de Leeuw, Tommy Fleming, Ernst Daniel Smit, Henk Poort, Marco Bakker en vele anderen.

In 2003 en 2004 was Wendy te zien als zangsoliste in de TROS TV specials van Guido’s Orchestra.

Ook op privé gebied is Wendy Kokkelkoren dicht bij Guido’s Orchestra betrokken. Enkele maanden na haar intrede als solozangeres bij dit orkest, sloeg de vonk over tussen frontman Guido Dieteren en haar. Sindsdien zijn zij een onafscheidelijk paar. Wendy en Guido gingen samenwonen in hun geliefde regio Parkstad Limburg en trouwden, na een romantisch aanzoek op het podium, in 2006 in de Pancratiuskerk te Heerlen. Op Moederdag 2011 kwam Wendy erachter dat ze in blijde verwachting was en 9 maanden later, op 20 januari 2012 werd hun eerste kindje Emma-Sophie geboren.

In 2005 verscheen Wendy’s eerste solo CD Feelings. Deze prachtige muziek voert Wendy tot op heden regelmatig uit onder de begeleiding van een eigen 10- koppig muzikaal ensemble.

Eén van haar hoogtepunten in 2007 was het openluchtspektakel met Guido’s Orchestra op het Pancratiusplein te Heerlen. Duizenden toeschouwers waren aanwezig op dit Bourgondische plein. De TV special van Guido’s Orchestra Red Passion Live in Concert werd hier opgenomen en later op DVD uitgebracht. In oktober 2007 schitterde Wendy Kokkelkoren tijdens de populaire concertreeks Symphonica in Rosso, waar zij het Gelredome vijf avonden lang kippenvel bezorgde met haar vertolking van Hijo de la Luna.

In 2008 en 2009 was Wendy zangsoliste tijdens de kerst TV optredens van Max Proms. In de zomer van 2008 had Wendy de eer om het Nederlandse en het Amerikaanse volkslied te vertolken voor Hare Majesteit Koningin Beatrix. Dit optreden was ter gelegenheid van de opening van de MS Eurodam in Rotterdam voor de Holland Amerika lijn.

Vanaf 2008 toerde Wendy met Guido’s Orchestra mee langs de grote theaters in Nederland. In 2008 was het orkest te zien met de theatertour Red Passion Live in Concert. Dat jaar verschenen ook de CD Red Passion en de DVD Red Passion Live in Concert. In 2009 toerden Wendy en Guido’s Orchestra langs de grote Nederlandse theaters met Masters of Music en in 2011 speelden ze 20 shows tijdens de Romance Rocks tour. Een compilatie van alle vorige theatershows was te zien in Jubileumshow, de theatertour van 2012.

In 2009 was Wendy Kokkelkoren de zangsoliste van Guido’s Orchestra tijdens een groot concert op het Drielandenpunt in Vaals. Dit concert werd een groot succes, wat leidde tot het tekenen van een contract met de Amerikaanse publieke omroep PBS en een Amerikaanse platenmaatschappij.

In het voorjaar van 2010 verscheen het Drielandenpunt concert getiteld Live from the Heart of Europe op CD en DVD. Deze werden tevens uitgebracht in Amerika. Het grote succes hiervan leidde tot een tournee langs vele grote Amerikaanse en Canadese podia.

Wendy is samen met Guido’s Orchestra hard op weg om de wereld te veroveren. Zo ontving ze lovende kritieken op haar optreden tijdens de Duitse première in Aken. Wendy en het orkest kregen mede door dit optreden vele contractaanbiedingen uit Duitsland die momenteel geconcretiseerd worden. Op het moment is Wendy druk bezig met de studio opnames van haar 2e solo album. De release van dit album staat gepland in het najaar van 2013.