Martin HurkensMartin Hurkens, tenorsolist, werd op zeer jonge leeftijd al ontdekt. Als 7-jarig jongetje deed hij auditie voor het jongerenkoor in zijn geboortedorp Schinveld. De toenmalige dirigent Jan Diederen was gecharmeerd van zijn hoge stemmetje en bombardeerde hem als solist. In de daarop volgende jaren bracht hij in alle kerken in Limburg het prachtige Ave Maria van Schubert ten gehore. School mocht hier zelfs voor wijken.

Op zijn 13e ging hij naar de muziekschool in Brunssum waar hij zang en pianolessen volgden. Vanwege subsidieproblemen kwam aan zijn droom zanger worden abrupt een einde en moest hij de muziekschool verlaten.

Na het verwerken van deze teleurstelling is hij een andere weg ingeslagen en heeft hij carriere gemaakt bij Erkens Bakkerijen in Brunssum. Muziek was slechts een hobby en zingen deed hij alleen nog in de badkamer en met zijn 2 dochters.

In 1988 verhuisde hij terug naar Schinveld en hier waren ze zijn stem niet vergeten. Zangvereniging Oranje o.l.v. dirigent Pierre Gerrits haalden hem over om weer te gaan zingen. Ton Kropivsek nam na enkele jaren het roer over en was onder de indruk van zijn zangtalent. Door Ton en Zangvereniging Oranje ontdekte hij de liefde voor muziek en zingen weer en realiseerde hij zich wat hij had gemist al die tijd.

De jaren daarna zong hij in diverse koren waaronder Oranje en The Anthony Singers en heeft hij vele solo’s vertolkt. In 2004 werd Oranje Nederlands Kampioen en the Anthony Singers behaalden zelfs de wereldtitel tijdens het WMC in 2005 samen met fanfare Eensgezindheid Maasbracht o.l.v. Pierre Knoops.

Na de vraag van een collega of hij zijn huwelijksmis muzikaal wilde opluisteren is de interesse voor Bocelli repertoire en klassieke zang in het algemeen ontstaan.

In 2010 trokken zijn vrouw en dochters de stoute schoenen en gaven hem zonder mede weten op voor het televisieprogramma Holland’s Got Talent (HGT). Door reorganisaties was Martin inmiddels 2 jaar werkeloos, dus een nieuwe carriere was zeer wenselijk.

Tijdens de auditie voor HGT vertolkte Martin het prachtige “Nessun Dorma” en stal alle harten van het Nederlandse publiek en wist hij de jury in te pakken. Na de spetterende vertolking van “Üna Fortiva Lagrima” wist hij tijdens de finale de meeste stemmen binnen te slepen en won Holland’s Got Talent 2010!

In oktober 2010 heeft hij een platendeal getekend bij NRGY Music, waar ook artiesten als Gerard Joling, Sieneke en Frans Duijts onder contract staan. Op 19 november verschijnt zijn debuutalbum “Sognare”, hetgeen dromen betekent.

Het album is geproduceerd door Guido’s Orchestra o.l.v. Guido Dieteren en naast prachtige aria’s staan er ook enkele duetten op met de sopraansoliste Wendy Kokkelkoren.

Met zijn betoverende stemgeluid weet hij de harten van mensen te raken en brengt hij klassieke muziek toegankelijk voor jong en oud !!!