Canta VolareCanta Volare wordt gevormd door 14 jonge zangeressen en staat onder de bezielende leiding van dirigent en zangpedagoog Harrie Spronken.

Alle leden van Canta Volare zijn geschoold in de Limburgse Koorschool Cantarella, tot zomer 2011 onder leiding van Harrie Spronken. Het Jongerenkoor was in deze samenstelling van 2008 tot zomer 2011 onderdeel van de Limburgse Koorschool Cantarella. Sinds september 2011 is het koor een eigen vereniging gestart onder de naam Canta Volare, wat ‘zingend uitvliegen’ symboliseert.

Al zingen vele leden al zo’n 20 jaar samen; deze vernieuwing werkt verfrissend en geeft energie! De basis die jaren geleden gelegd werd en het vertrouwen dat onderling en samen met hun dirigent bestaat, maakt dat de start van deze nieuwe vereniging succesvol is. Zingen is een passie en vanuit deze passie werden in het verleden al vele successen behaald!

Zo werd het Jongerenkoor in 2008 al beloond met een eerste prijs cum laude op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt (Be) en geprezen voor hun muzikaliteit, repertoirekeuze, stemgebruik van presentatie. Sinds het behalen van dit succes hebben zich alleen maar hoogtepunten opgevolgd. Zanger Herman van Veen nodigde het jongerenkoor uit voor een speciaal concert in zijn woonplaats Soest en later zongen zij samen met Van Veen op het Edison Klassiek Gala te Amsterdam voor de Italiaanse sopraan Cecilia Bartoli.

In mei 2010 deed het koor opnieuw mee aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, dit keer in de hoogste categorie; de wimpelreeks. Opnieuw wisten zij hoge ogen te gooien en haalden wederom een eerste prijs cum laude binnen. Als blijk van waardering werden de zangeressen en dirigent Harrie Spronken door de gemeente Beek uitgenodigd om hun handtekening te komen zetten in het Gulden Boek, wegens dit uitzonderlijke succes!

Met een gezonde blik naar de toekomst, blijft Canta Volare zorg dragen voor de kwaliteit waar dit koor voor staat!