Na een lang ziekteproces ben ik bijzonder gemotiveerd om mij in te zetten in de strijd tegen kanker. Kanker is alsof er is ingebroken in je lichaam en alsof alles overhoop is gehaald. Mijn leven staat op z’n kop en langzaam krijgt alles weer een plekje. Sommige dingen krijgen hun oude plek terug, andere komen op een nieuw plekje terecht. Je krijgt tijd om te denken, tijd om je leven opnieuw in te richten.

Een aantal weken geleden heb ik besloten om met een team mee te doen aan de Alpe d’HuZes in 2013. Ik wilde iets doen. Iets waarmee ik donders veel bergen werk zou moeten verzetten. Iets voor het goede doel. Iets om te laten zien dat ik de ziekte de baas kan. Iets wat zorgt voor voldoening voor mij. Iets voor andere kankerpatienten. Mensen zijn voor mij al de berg op gefietst. Nu ga ik dat voor anderen doen!