Samenloop voor Hoop

Team Hoop is een van de vele teams die op 20 en 21 juni 2015 zullen deelnemen aan het indrukwekkende evenement Samenloop voor Hoop (Sittard-Geleen). Het is een 24-uurs wandelestafette dat geheel in het teken staat van kanker. Alle deelnemende teams brengen een eerbetoon aan (ex-) patienten, overledenen en dierbaren, door gedurende 24 uur te wandelen op de baan van Unitas. Teamleden kunnen elkaar afwisselen in estafettevorm zodat er altijd minimaal 1 teamlid op de baan staat. Stichting Hoop draagt haar steentje bij door geld in te zamelen en andere mensen enthousiast te maken om met ons mee te lopen!

Tijdens de samenloop zullen overige activiteiten georganiseerd worden om het een onvergetelijk evenement te maken!

Geschiedenis

Relay for Life (SamenLoop voor Hoop) ontstond in 1985 in de VS toen dr. Gordon Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld wandelde en daarmee 27.000 dollar ophaalde voor de kankerbestrijding.

In Nederland werd de eerste Relay for Life in 2006 georganiseerd onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’. Dit was in Borger (D). Daarna volgden er jaarlijks steeds meer gemeenten.

Onderzoek

Het evenement is niet alleen een steun in de rug voor (ex-) kankerpatiënten, maar ook om diegenen te gedenken die aan kanker zijn overleden. De opbrengst van deze editie zal gaan naar het kankeronderzoek van Prof. dr. Ph. Lambin, Universiteit Maastricht. Daarnaast gaat een klein gedeelte van de opbrengst naar het Toon Hermans Huis te Sittard.

Wij hopen niet alleen op veel enthousiasme vanuit de teamleden, maar ook vanuit de sponsoren en vrijwilligers die zich aan ons team willen verbinden!

Inschrijven

Inschrijven kan in 4 stappen:

  1. Download het inschrijfformulier
  2. Vul je persoonlijke gegevens in
  3. Mail het ingevulde formulier naar sarah@steunhoop.nl
  4. Maak het inschrijfgeld van €10,- over naar het rekeningnummer van Stichting HOOP: NL76RABO0173974104

Deze formulieren worden doorgestuurd naar de organisatie en na betaling van het inschrijfgeld is de aanmelding definitief.